Trouwlocatie kiezen

trouwen op een boerderij, boerderij bruiloft, trouwlocatie bruiloft, trouwen boerderij, boerderij schuur hure, boerderij trouwlocatie, boerderij feestlocatie, boerderij huren feest, boerderij trouwen, landelijke bruiloft, landelijke trouwlocatie, boerderij trouwen, feest boerderij, feestlocatie boerderij, trouwboerderij, bruiloft boerderij, trouwen in een schuur, trouwen, trouwlocatie, trouwlocatie Utrecht, trouwlocatie zuid Holland, trouwen Utrecht, trouwen zuid Holland, boerderij bruiloft, trouwen boerderij, landelijke trouwlocatie, landelijke trouwlocatie zuid Holland, landelijke trouwlocatie Utrecht
Bertine Olieman
Bertine Olieman

Locatiemanager

Je bent druk bezig met het plannen van je bruiloft en je bent bezig om een trouwlocatie uit te kiezen.

Je bent je zoektocht naar locaties waarschijnlijk gestart op google en je bent op zoek naar specifieke locaties. Bijvoorbeeld een landelijke locatie of een boerderij als trouwlocatie. Je hebt zoveel keus! Zaaltjes, restaurants of boerderijen. En alles wat daar tussen zit. Maar heb je ook bedacht of je alles op 1 plek wilt? En hoe jouw dagplanning er uit gaat zien? Deze factoren hebben allemaal invloed op het kiezen van jouw trouwlocatie.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de dag in te delen

 1. Alles op 1 locatie. Van ontvangst tot einde feest
 2. Thuis ontvangen, gemeentehuis (en kerk) en dan naar de feestlocatie voor proost en taart, foto’s met de daggasten, diner en feest
 3. Ontvangst thuis, gemeentehuis (en kerk), feliciteren en proost met taart in het gemeentehuis, groepsfoto bij het gemeentehuis (vooral bij oudere gemeentehuizen met een trap is dit veel voorkomend) en dan naar de feestlocatie voor het diner en het feest.
 4. Ontvangst op locatie, ceremonie op locatie, lunch op locatie, kerk en dan door naar een andere feestlocatie. Deze optie wordt veel gekozen als je een landelijke locatie wilt voor het eerste gedeelte van de dag maar een echt knalfeest voor de avond. De meeste (niet allemaal gelukkig) landelijke locaties zijn gebonden aan een sluitingstijd van 22.00 uur. Vandaar dat je daar geen feest mag geven.

 

trouwen op een boerderij, boerderij bruiloft, trouwlocatie bruiloft, trouwen boerderij, boerderij schuur huren, boerderij trouwlocatie, boerderij feestlocatie, boerderij huren feest, boerderij trouwen, landelijke bruiloft, landelijke trouwlocatie, boerderij trouwen, feest boerderij, feestlocatie boerderij, trouwboerderij, bruiloft boerderij, trouwen in een schuur, trouwen, trouwlocatie, trouwlocatie Utrecht, trouwlocatie zuid Holland, trouwen Utrecht, trouwen zuid Holland, boerderij bruiloft, trouwen boerderij, landelijke trouwlocatie, landelijke trouwlocatie zuid Holland, landelijke trouwlocatie Utrecht

 

Voor de bezichtiging:

Dit zijn de meest voorkomende dagprogramma’s. Aan de hand daarvan kun je een locatie gaan uitkiezen. Denk hierbij aan de volgende punten:

 1. Hoeveel personen kunnen er maximaal uitgenodigd worden op de locatie?
 2. Kun je binnen én buiten trouwen?
 3. Mag er muziek gedraaid worden ’s avonds?
 4. Zijn er genoeg parkeerplekken? Is dit gratis of betaald?
 5. Is eigen styling/ persoonlijkheid/ decoratie mogelijk? Of regelt de locatie alles?
 6. Is er een aparte gelegenheid om je even op te frissen of even rustig terug te trekken?
 7. Kun je al eerder op de locatie terecht voor jullie eigen shoot?
 8. Zijn de ceremonie en de proost en taart op dezelfde plek? Zo ja, hoe gaat dat met ombouwen?
 9. Is er een ruimte voor (kleine) kinderen?
 10. Is er speelgelegenheid voor de kinderen?
 11. Als je buiten wilt trouwen, heb je dan ook een plan B?
 12. Vergeet niet te vragen naar het annuleringsbeleid

Trouwlocatie kiezen

Ik adviseer om niet meer dan 3 trouwlocaties in het echt te gaan bekijken voor je gaat kiezen. Ga eens een avondje samen op de website van http://www.theperfectwedding.nl of op toptrouwlocaties kijken. Vergeet ook onze locatie niet te bekijken. Alle trouwlocaties zijn daar aangesloten. Kies er daar 3 uit en maak een afspraak. Ga eens het gesprek aan met de eigenaar en vraag vrijblijvend een offerte op. Zet alle vragen die je wilt stellen op een rij. Op papier of in je telefoon, het kan allebei. Zo heb je alle vragen voor jezelf op een rij. Het zal je maar gebeuren dat je net weg rijdt na een locatie bezoek en er komen vragen bij je op…

Ik wens je veel succes met de voorbereidingen van je bruiloft. De allerbelangrijkste tip die ik je kan geven is bij de locatiekeuze: ga op je gevoel af. Er moet een klik zijn met een locatie. Heb je die niet, zoek dan gewoon nog even verder. Als ik je ergens mee kan helpen mag je me altijd mailen of een berichtje sturen op instagram.

Liefs, Bertine

Lees ook de andere blogs

Anne & Nelleke

Foto’s gemaakt door geluk.fotografieStyling en bloemen door Boerderij De DeelThema: