Trouwlocatie kiezen

Bertine Olieman
Bertine Olieman

Je bent druk bezig met het plannen van je bruiloft en je bent bezig om een trouwlocatie uit te kiezen.

Je bent je zoektocht naar locaties waarschijnlijk gestart op google en je bent op zoek naar specifieke locaties. Bijvoorbeeld een landelijke locatie of een boerderij als trouwlocatie. Je hebt zoveel keus! Zaaltjes, restaurants of boerderijen. En alles wat daar tussen zit. Maar heb je ook bedacht of je alles op 1 plek wilt? En hoe jouw dagplanning er uit gaat zien? Deze factoren hebben allemaal invloed op het kiezen van jouw trouwlocatie.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de dag in te delen

 1. Alles op 1 locatie. Van ontvangst tot einde feest
 2. Thuis ontvangen, gemeentehuis (en kerk) en dan naar de feestlocatie voor proost en taart, foto’s met de daggasten, diner en feest
 3. Ontvangst thuis, gemeentehuis (en kerk), feliciteren en proost met taart in het gemeentehuis, groepsfoto bij het gemeentehuis (vooral bij oudere gemeentehuizen met een trap is dit veel voorkomend) en dan naar de feestlocatie voor het diner en het feest.
 4. Ontvangst op locatie, ceremonie op locatie, lunch op locatie, kerk en dan door naar een andere feestlocatie. Deze optie wordt veel gekozen als je een landelijke locatie wilt voor het eerste gedeelte van de dag maar een echt knalfeest voor de avond. De meeste (niet allemaal gelukkig) landelijke locaties zijn gebonden aan een sluitingstijd van 22.00 uur. Vandaar dat je daar geen feest mag geven.

 

 

 

Voor de bezichtiging:

Dit zijn de meest voorkomende dagprogramma’s. Aan de hand daarvan kun je een locatie gaan uitkiezen. Denk hierbij aan de volgende punten:

 1. Hoeveel personen kunnen er maximaal uitgenodigd worden op de locatie?
 2. Kun je binnen én buiten trouwen?
 3. Mag er muziek gedraaid worden ’s avonds?
 4. Zijn er genoeg parkeerplekken? Is dit gratis of betaald?
 5. Is eigen styling/ persoonlijkheid/ decoratie mogelijk? Of regelt de locatie alles?
 6. Is er een aparte gelegenheid om je even op te frissen of even rustig terug te trekken?
 7. Kun je al eerder op de locatie terecht voor jullie eigen shoot?
 8. Zijn de ceremonie en de proost en taart op dezelfde plek? Zo ja, hoe gaat dat met ombouwen?
 9. Is er een ruimte voor (kleine) kinderen?
 10. Is er speelgelegenheid voor de kinderen?
 11. Als je buiten wilt trouwen, heb je dan ook een plan B?
 12. Vergeet niet te vragen naar het annuleringsbeleid

Trouwlocatie kiezen

Ik wens je veel succes met de voorbereidingen van je bruiloft. De allerbelangrijkste tip die ik je kan geven is bij de locatiekeuze: ga op je gevoel af. Er moet een klik zijn met een locatie. Heb je die niet, zoek dan gewoon nog even verder. Als ik je ergens mee kan helpen mag je me altijd mailen of een berichtje sturen op instagram.

Liefs, Bertine

Lees ook de andere blogs