Trouwlocatie kiezen

Bertine Olieman
Bertine Olieman

Locatiemanager

Je bent druk bezig met het plannen van je bruiloft en je bent bezig om een trouwlocatie uit te kiezen. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten.

Je bent je zoektocht naar locaties waarschijnlijk gestart op google en je bent op zoek naar specifieke locaties. Bijvoorbeeld een landelijke locatie of een boerderij als trouwlocatie. Maar heb je ook bedacht of je alles op 1 plek wilt? En hoe jouw dagplanning er uit gaat zien? Deze factoren hebben allemaal invloed op het kiezen van jouw trouwlocatie.

Er zijn verschillende mogelijkheden

 1. Alles op 1 locatie. Van ontvangst tot einde feest
 2. Thuis ontvangen, gemeentehuis (en kerk) en dan naar de feestlocatie voor proost en taart, foto’s met de daggasten, diner en feest
 3. Ontvangst thuis, gemeentehuis (en kerk), feliciteren en proost met taart in het gemeentehuis, groepsfoto bij het gemeentehuis (vooral bij oudere gemeentehuizen met een trap is dit veel voorkomend) en dan naar de feestlocatie voor het diner en het feest.
 4. Ontvangst op locatie, ceremonie op locatie, lunch op locatie, kerk en dan door naar een andere feestlocatie. Deze optie wordt veel gekozen als je een landelijke locatie wilt voor het eerste gedeelte van de dag maar een echt knalfeest voor de avond. De meeste (niet allemaal gelukkig) landelijke locaties zijn gebonden aan een sluitingstijd van 22.00 uur. Vandaar dat je daar geen feest mag geven.

 

 

Dit zijn de meest voorkomende dagprogramma’s. Aan de hand daarvan kun je een locatie gaan uitkiezen. Denk hierbij aan de volgende punten:

 1. Aantal personen maximaal
 2. Kun je binnen én buiten trouwen?
 3. Mag er muziek gedraaid worden ’s avonds
 4. Parkeergelegenheid
 5. Eigen styling/ persoonlijkheid/ decoratie
 6. Is er een aparte gelegenheid om je even op te frissen of even rustig terug te trekken
 7. Is de locatie geschikt voor groepsfoto’s met de dag gasten
 8. Zijn de ceremonie en de proost en taart op dezelfde plek? Zo ja, hoe gaat dat met ombouwen
 9. Als je verschillende locatie kiest; hoever liggen ze uit elkaar
 10. Is er een ruimte voor (kleine) kinderen?
 11. Is er speelgelegenheid voor de kinderen?
 12. Als je buiten wilt trouwen, heb je dan ook een plan B?
 13. Vergeet niet te vragen naar het annuleringsbeleid

 

Trouwlocatie kiezen

Ik adviseer om niet meer dan 3 trouwlocaties te gaan bekijken voor je gaat kiezen. Ga eens een avondje samen op de website van http://www.theperfectwedding.nl of op toptrouwlocaties kijken. Vergeet ook onze locatie niet te bekijken. Alle trouwlocaties zijn daar aangesloten. Kies er daar 3 uit en maak een afspraak. Ga eens het gesprek aan met de eigenaar en vraag vrijblijvend een offerte op. Zet alle vragen die je wilt stellen op een rij. Op papier of in je telefoon, het kan allebei. Zo heb je alle vragen voor jezelf op een rij. Het zal je maar gebeuren dat je net weg rijdt na een locatie bezoek en er komen vragen bij je op…

Ik wens je deze week heel veel succes met de voorbereidingen van je bruiloft. De allerbelangrijkste tip die ik je kan geven is bij de locatiekeuze: ga op je gevoel af. Er moet een klik zijn met een locatie. Heb je die niet, zoek dan gewoon nog even verder. Als ik je ergens mee kan helpen mag je me altijd mailen of een berichtje sturen op instagram.

Liefs, Bertine

Lees ook de andere blogs