De perfecte trouwlocatie; trouwen op de boerderij

Picture of Bertine Olieman
Bertine Olieman

Een boerderij als trouwlocatie: de perfecte plek voor een landelijke bruiloft

Steeds meer mensen kiezen er voor om te trouwen op een bijzondere locatie, in plaats van in een traditionele trouwzaal of kerk. Een van de populairste locaties voor een bruiloft is tegenwoordig de boerderij. Een boerderij als trouwlocatie biedt namelijk veel voordelen en kan zorgen voor een unieke en onvergetelijke dag. In deze blog ga ik dieper in op de voordelen van een boerderij als trouwlocatie en geef ik tips voor het organiseren van een landelijke bruiloft.

Trouwen op de boerderij

De voordelen van een boerderij als trouwlocatie

Een boerderij als trouwlocatie biedt veel voordelen ten opzichte van een traditionele trouwlocatie. Eén van de grootste voordelen is dat je veel meer vrijheid hebt in de invulling van de dag. Bij een traditionele trouwlocatie heb je vaak te maken met strakke regels en vaste tijden waarop bepaalde dingen moeten gebeuren. Bij een boerderij als trouwlocatie heb je veel meer vrijheid om zelf te bepalen wat je wilt doen en hoe laat je dat wilt doen. Hierdoor kun je de dag helemaal naar eigen wens invullen en er een persoonlijke en unieke bruiloft van maken.

Een ander groot voordeel van een boerderij als trouwlocatie is de sfeer. Een boerderij ademt namelijk een bepaalde rustieke sfeer uit die perfect past bij een landelijke bruiloft. De oude schuren, stallen en boerderijgebouwen geven de locatie een uniek karakter en zorgen voor een romantische sfeer die je nergens anders vindt. Bovendien zijn boerderijen vaak gelegen in een mooie omgeving, waardoor je kunt genieten van prachtige uitzichten en natuurlijke elementen zoals bomen, bloemen en dieren.

Een derde voordeel van een boerderij als trouwlocatie is de ruimte. Een boerderij biedt namelijk veel meer ruimte dan een traditionele trouwlocatie. Hierdoor kun je gemakkelijk een groot aantal gasten uitnodigen en is er genoeg ruimte voor een ceremonie, diner en feest. Daarnaast biedt de ruimte ook veel mogelijkheden voor leuke activiteiten en spelletjes, zoals een spelletjesmiddag of een rondleiding over de boerderij.

Trouwen op de boerderij

Tips voor het plannen van je bruiloft

Een landelijke bruiloft op een boerderij is een goede keuze voor stellen die op zoek zijn naar een romantische en sfeervolle setting voor hun speciale dag. Als je overweegt om een landelijke boerderijbruiloft te organiseren, zijn er een paar belangrijke dingen die je in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en dat jouw dag perfect is. Hieronder vind je enkele tips die je kunt gebruiken om jouw landelijke boerderijbruiloft te plannen en te organiseren.

Kies een geschikte boerderij voor jouw bruiloft

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het plannen van jouw landelijke boerderijbruiloft is de keuze van de boerderij. Zorg ervoor dat u een boerderij kiest die groot genoeg is om al jouw gasten te accommoderen en dat de boerderij beschikt over alle faciliteiten die je nodig hebt voor jouw bruiloft, zoals catering, toiletten, parkeergelegenheid en stroomvoorziening.

Creëer een rustieke sfeer met stijlvolle decoratie

Om de perfecte landelijke sfeer te creëren voor jouw boerderijbruiloft, kun je stijlvolle decoraties gebruiken, zoals hooibalen, bloemenkransen en kaarsen. Kijk gerust eens op onze site wat wij aanbieden aan stylingpakketten.

Kies voor smaakvolle catering en drank

De catering en dranken die je kiest voor jouw bruiloft, moeten passen bij de landelijke sfeer van de boerderij. Kies voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten en bied eenvoudige, maar smaakvolle gerechten aan, zoals een barbecue of een buffet met gegrilde groenten en vlees. Kijk ook daarvoor gerust eens naar onze mogelijkheden.

Bied vermaak voor je gasten

Om jouw gasten te vermaken tijdens jouw boerderijbruiloft, kun je verschillende activiteiten organiseren, zoals een sjoelen of jenga. Een vuurkorf voor marshmallows of een photobooth zijn ook leuke opties.

Zorg voor comfort en veiligheid voor je gasten

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw gasten zich comfortabel voelen en veilig zijn tijdens jouw bruiloft. Zorg ervoor dat er voldoende toiletten beschikbaar zijn en dat er voldoende verlichting aanwezig is. Zorg ook voor voldoende parkeergelegenheid en controleer of er EHBO-materiaal aanwezig is. Gelukkig hebben we dat bij Boerderij De Deel allemaal goed op orde. 

Trouwen op een boerderij: perfect voor een rustieke bruiloft

Als je droomt van een rustieke bruiloft, is trouwen op een boerderij de perfecte keuze. Een boerderij biedt alle charme en romantiek van het platteland, terwijl het ook een unieke en authentieke omgeving biedt voor jouw speciale dag. Of je nu een kleine of grote bruiloft plant, er zijn boerderijen beschikbaar voor alle groottes. Daarnaast zijn veel boerderijen uitgerust met faciliteiten zoals catering, decoratie en entertainment, waardoor het organiseren van uw bruiloft een stuk eenvoudiger wordt.

Een ander voordeel van trouwen op een boerderij is dat het de mogelijkheid biedt voor prachtige foto’s en video’s. Het landschap en de omgeving rond de boerderij zorgt voor een prachtige achtergrond voor je trouwfoto’s. Er zijn vaak talloze mooie plekjes op de boerderij te vinden, zoals weilanden, boomgaarden en velden, die perfect zijn voor het maken van romantische en rustieke foto’s.

Of je nu een formele of informele bruiloft plant, trouwen op een boerderij biedt een unieke en charmante setting die jouw dag onvergetelijk maakt. Vergeet niet om alle details te plannen, van de catering tot de decoratie, om ervoor te zorgen dat jouw dag perfect verloopt. Met de juiste voorbereidingen en aandacht voor detail, kan jouw boerderijbruiloft een prachtige en onvergetelijke ervaring worden voor jou en jouw gasten.

Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem dan eens een kijkje op ons instagram account. 

Lees ook de andere blogs