Hoe ziet een trouwdag er ongeveer uit?

@evafotografie
Picture of Bertine Olieman
Bertine Olieman

Trouwen doe je niet elke dag. Misschien heb je geen idee wat normaal is en hoe je de dag in moet delen. In deze blog help ik je erbij. Bedenk wel altijd: Het is jullie dag, doe vooral wat jullie fijn vinden. 

  1. Ceremonie – De ceremonie is vaak het hoogtepunt van de dag. Het bruidspaar belooft elkaar  trouw voor vrienden en familieleden. Afhankelijk van jullie wensen kan de ceremonie erg kort of zeer uitgebreid zijn. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we de ceremonie uitgebreid en nemen we alle keuzes door
  2. Proost en taart – Na de ceremonie is er vaak een proost en taart moment waarbij het bruidspaar en de gasten elkaar feliciteren en gezellig samenkomen. Er wordt geproost en de bruidstaart wordt aangesneden. Daarnaast is dit vaak het moment om de groepsfoto´s te maken. 
  3. Diner – Het diner is vaak een momentje van rust. Gezellig aan lange tafels dineren. Een prima moment voor een speeche.
  4. Feest – Vaak wordt de dag afgesloten met een groot feest of een gezellige borrel, inclusief dansen, drankjes, eten en muziek.
verloofd, en nu? trouwen op een boerderij, boerderij bruiloft, trouwlocatie bruiloft, trouwen boerderij, boerderij schuur huren, boerderij trouwlocatie, boerderij feestlocatie, boerderij huren feest, boerderij trouwen, landelijke bruiloft, landelijke trouwlocatie, boerderij trouwen, feest boerderij, feestlocatie boerderij, trouwboerderij, bruiloft boerderij, trouwen in een schuur, trouwen, trouwlocatie, trouwlocatie Utrecht, trouwlocatie zuid Holland, trouwen Utrecht, trouwen zuid Holland, boerderij bruiloft, trouwen boerderij, landelijke trouwlocatie, landelijke trouwlocatie zuid Holland, landelijke trouwlocatie Utrecht

Draaiboek

Ik hoor je bijna denken. Hoeveel tijd kosten deze onderdelen dan? Hieronder vind je een opzet voor een draaiboek. Dit is slechts een basis en kan aangepast worden aan jouw specifieke situatie. Het is belangrijk om afspraken met alle betrokkenen, waaronder de ceremoniemeester, fotograaf, cateraar en DJ, goed af te stemmen om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt en de dag soepel verloopt. Ook hierbij helpen we je graag. Je vind er meer informatie over in deze blog. Hieronder vind je een opzetje voor een basisdraaiboek voor een trouwdag:

– 13.30 uur: Ontvangst gasten op de trouwlocatie 

– 14.00 uur: Ceremonie 

– 15:00 uur: Proost en taart / feliciteren

– 16.30 uur: Groepsfoto’s

– 17.30 uur: Diner (evt. speeches tijdens of na het diner)

– 20.30 uur Ontvangst avondgasten   

– 21.00 uur: Eerste dans van het bruidspaar

– 23.00 uur: Late Night snack

– 00.30 uur: Einde van feest

Ik hoop dat je zo wat meer duidelijkheid hebt over hoe een trouwdag er globaal uitziet. Uiteraard zijn er nog veel variaties te bedenken. Ik help je er graag mee. 

Liefs, Bertine 

Lees ook de andere blogs