Toegangstesten bruiloft

trouwen op een boerderij, trouwen op een boerderij in Zuid-Holland, landelijke trouwlocatie, landelijke trouwlocatie Zuid-Holland,
Picture of Bertine Olieman
Bertine Olieman

Vanaf 26 juni mag je met een toegangstest weer een feest geven op je bruiloft. Dat klinkt allemaal heel leuk maar ik heb sindsdien meerdere stellen gesproken en ik merk toch wel dat er veel mensen zijn die twijfelen over het toegangstesten voor hun eigen bruiloft. Kun je je gasten wel verplichten om dit te doen? Wat kost dat eigenlijk? En wat als je al volledig gevaccineerd bent?

Hoe ging het vorig jaar dan eigenlijk?

Allereerst wil ik je graag even meenemen naar de zomer van 2020. Toegangstesten voor je bruiloft waren er toen nog niet. Tante C. was wel heel aanwezig. We moesten 1,5 meter afstand houden, we hadden te maken met vaste zitplekken en we mochten maximaal vier gasten aan één tafel plaatsen. Hoe dat er aan toe ging? Je gasten komen aan, moeten hun handen ontsmetten en worden naar hun zitplek verwezen. Jullie hebben van te voren al een plattegrond gemaakt met de keuze wie waar komt te zitten. Daar mogen ze blijven zitten tot de ceremonie begint. Ook voor de ceremonie is een vaste zitplek. Aan iedere stoel hangt een naamkaartje. Per gezin worden je gasten naar hun plek begeleid.

Na de ceremonie is het moment van de taart aangebroken. Je gasten mogen per huishouden de ceremonie verlaten en vervolgens naar hun eerdere plek die ze bij ontvangst ook hadden. Daar wordt de taart aangesneden. Je kunt je zo voorstellen dat je 50 daggasten niet iedereen het even goed kan zien. De borrel bij de taart duurt meestal 2 uur. Deze tijd moeten je gasten allemaal op hun vaste zitplek blijven zitten. Klinkt heel kinderachtig, i know! Maar de boete voor locaties is niet mis. En als we eerlijk zijn, je zult maar zonder te weten tante C. bij je dragen en van tafel naar tafel gaan en daar iedereen besmetten..

Dit zijn een aantal praktische dingen waar jullie als bruidspaar misschien niet zo snel aan denken. En dat kan ik me voorstellen!! Je kunt je dus ook voorstellen dat je gasten hier ook niet van op de hoogte zijn. Ik schrijf dit niet om je te overtuigen om wel te testen. Ik schrijf dit alleen om je te laten zien wat het inhoudt als je er voor kiest om niet te testen.

Wat nu?

Dus wat nu? is misschien je vraag. Gaan we toegangstesten gebruiken op onze bruiloft? Kunnen we dat vragen van onze gasten? En dat is helemaal aan jullie. Er zijn in ieder geval 3 manieren om weer een ‘gewone’ bruiloft te vieren. Zonder vaste zitplekken de hele dag, rondom de taart staan met z’n allen en weer lange tafels bij het diner. *bron rijksoverheid

Er is wat verwarring geweest afgelopen week rondom het vaccinatiebewijs. Voor sommige vakantielanden is dit niet voldoende en moet je testen maar voor bruiloften is één van deze drie voldoende! Let er wel op dat een vaccinatiebewijs pas na twee weken na je laatste prik geldig is. Je kunt bij de ingang je corona check app laten zien. Hierin uploadt je je vaccinatiebewijs (die dus pas na twee weken een geldig vinkje geeft) of je testuitslag. Dit geeft je toegang tot de bruiloft.

Hoe gaan jullie om met mensen die vergeten zijn te testen?

Wat doen jullie dan met mensen die het vergeten zijn? Of mensen die positief zijn? Helaas kunnen we deze mensen niet binnen (of buiten ;)) laten. Ook wij worden gecontroleerd. Mensen die het vergeten zijn kunnen ook niet ter plekke nog even een zelftest doen. Echt alleen een GGD test is geldig. Deze is trouwens gratis! Je kunt je via testen voor toegang doen. Je klikt dan horeca aan en je plant je afspraak in. Hieronder  nog even stapsgewijs hoe het werkt.

Stap 1: Download de CoronaCheck App in de App Store of Google Play Store.

Stap 2: Maak een afspraak in de app. Laat je binnen 40 uur voor de activiteit of het evenement begint, testen bij de testlocatie die het dichtst bij huis is.

Stap 3: Je ontvangt na een uur de uitslag. Bij een negatieve uitslag zet je jouw testuitslag om in een digitaal coronatoegangsbewijs. Dit doe je via de CoronaCheck App.

Stap 4: Je laat het coronatoegangsbewijs scannen bij de toegang van de bruiloft.

Kijk voor meer informatie op:
www.coronacheck.nl
www.testenvoortoegang.org
www.rijksoverheid.nl

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze informatie. Mocht je nog een specifieke vraag hebben dan kun je me mailen naar info@boerderij-dedeel.nl of een DM sturen op instagram.

Liefs Bertine

Lees ook de andere blogs