7 tips voor een boerderij bruiloft

Trouwen op de boerderij
Bertine Olieman
Bertine Olieman

Een bruiloft op de boerderij; wie wil dat nou niet? Aan welke dingen moet je denken en welke typische boerderij dingen kun je gebruiken voor bijvoorbeeld de fotoshoot?

Bij een boerderij bruiloft denk ik als eerste aan koeien, een boer in een overall en aan heel veel ruimte op en rondom de boerderij. En wat is er nou mooier dan je bruiloft vieren op een boerderij? Met genoeg ruimte voor al je gasten? Genoeg speelgelegenheid voor de kinderen en een educatieve rondleiding over de boerderij?

Tip 1

Bij een boerderij ben je het liefste buiten om te genieten van de buitenlucht die bij het platteland hoort. Die typische geur van fruitbomen en dieren. We love it! Helaas is het zo in Nederland dat het ook wel eens regent. Of het is 40 graden. Het kan tegenwoordig alle kanten op. Wees daar op voorbereid door bijvoorbeeld een stretchtent te huren en eventueel parasols tegen de zon.en maar een mand met kleedjes of een vestje is geen overbodige luxe.

Tip 2

Op de foto met de koeien in de koeienstal  of misschien een shoot in het weiland met de ondergaande zon? Super tof en zeker doen! Vergeet je dan niet een paar oude gympen of misschien zelfs leuke regenlaarzen?

Tip 3

Je hebt gekozen voor een boerderij als trouwlocatie en waarschijnlijk is dit ook omdat er zo’n lekkere relaxte sfeer hangt. Je voelt je er snel thuis, alles kan en de tijd lijkt een beetje stil te staan. En toch tikt ook op de boerderij de tijd door dus als je ‘s avonds avondgasten hebt is het slim om een goed draaiboek te hebben. Dit is niet alleen handig voor je leveranciers of je ceremoniemeester maar ook voor jezelf. Je kunt op die manier optimaal genieten omdat je weet dat alles geregeld is

Tip 4

Als je midden in de zomer trouwt dan zal je er niet zo’n last van hebben maar als je in het voorjaar of het najaar trouwt en je hebt een echte buiten bruiloft dan kan het ’s avonds best wel een beetje koud worden buiten. Met heaters en een kampvuur kun je een best een beetje warmte creëren maar een mand met kleedjes of een vestje is geen overbodige luxe.

Tip 5

De kinderen kunnen heerlijk spelen op de boerderij. Vind je het niet erg dat ze vies kunnen worden? Mooi! Wil je toch liever dat de dure bruidskleding nog een beetje vlekvrij blijft dan is het een goed idee om een extra setje kleding mee te nemen. Of een overall.

Tip 6

Hoe leuk de dieren ook zijn, het is niet altijd zomaar toegestaan om zonder begeleiding in de stal te lopen. Vraag altijd van te voren óf het mag en zo ja, wanneer het mag.

Tip 7 

De boerderij heeft genoeg leuke plekjes om foto’s te maken. Oude deuren, weiland, koeienstal of in het hooi..

En nu?

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan deze tips. Neem gerust nog even een kijkje op de website en mocht je vragen hebben dan kun je me mailen. 

Ben je benieuwd hoe onze boerderij er in het echt uit ziet? Meld je dan aan voor één van onze open dagen. Van harte welkom! 

Liefs, Bertine 

P.S. Volg je ons al op instagram?

Lees ook de andere blogs