Kinderen voorbereiden op je bruiloft

Kinderen voorbereiden op de bruiloft
Picture of Bertine Olieman
Bertine Olieman

Kinderen voorbereiden op de bruiloft; 7 tips om je op weg te helpen 

Een bruiloft is geen alledaagse actitiviteit voor kinderen, sommige kinderen hebben geen idee wat er van hen verwacht wordt op een bruiloft. Fijn dus om ze goed voor te bereiden op de bruiloft. In dit artikel staan 7 tips om je op weg te helpen.

Kinderen voorbereiden op je bruiloft

Kinderen op je bruiloft horen er gewoon bij, daar zijn we het over eens. Alleen een bruiloft is niet iets wat veel kinderen al een keer hebben meegemaakt. Handig dus om ze een klein beetje voor te bereiden op wat komen gaat op de grote dag. Hieronder staan 7 tips op een rij waarbij je kinderen kunt voorbereiden op de bruiloft.

  • Tip 1  Bespreek van te voren al hoe de dag er uit gaat zien. Maak samen een dagplanning met tijden en vertel duidelijk wat er van hen verwacht wordt. Moeten ze  bijvoorbeeld bij de ceremonie stil zijn of mogen ze gaan spelen als ze dat willen? En hoe laat begint de ceremonie? Hoe laat is het ongeveer afgelopen? Allemaal vragen waar wij vaak het antwoord wel op weten maar kinderen niet. 
  • Tip 2  Zorg voor de momenten dat kinderen echt stil moeten zijn dat ze iets te doen hebben. Wil je bijvoorbeeld dat ze stil zijn tijdens de ceremonie? Denk dan eens aan een goodybag met wat leuke kleine dingetjes waar ze een haf uurtje zoet mee zijn. Een tafeltje met kleurplaatjes is ook een leuk idee! Wel alleen met potloden uiteraard.
  • Tips 3  Maak op de locatie zelf ook duidelijk wat de dagplanning is. Thuis heb je het al besproken en hoe fijn is het als ze dan op de locatie nog een reminder hebben. Misschien leuk om een welkomstbord te maken met de dagplanning er op? Ons styling team helpt je er graag bij!
  • Tips 4 → Vergeet het fotomoment niet! Bij welke foto’s moeten de kinderen op de foto? Vertel ze dat van te voren en maak die foto’s als eerst. Kunnen ze daarna lekker gaan spelen!

Wil je dat kinderen stil zijn tijdens de ceremonie? Denk dan eens aan een goodybag met wat leuke kleine dingetjes om ze een half uurtje bezig te houden

  • Tips 5  Kom gerust een keertje langs tijdens een open dag om de locatie te bekijken met de kinderen. 
  • Tip 6  Oefenen, oefenen, oefenen. Wil je dat de kinderen een taak krijgen? Bekijk fimpjes op youtube van andere bruiloften en laat ze zien wat er precies gaat gebeuren. Het kan nogal overweldigend zijn als opeens iedereen naar je kijkt en gaat klappen voor je. Sommige kinderen kruipen hierdoor in hun schulp. Als je ze van te voren duidelijk verteld dat dit kan gebeuren, ze hebben het op een filmpje gezien en ze hebben het geoefend dan weten ze in iedere geval wat ze kunnen verwachten. 
  • Tip 7  Blijven de kinderen de hele dag? Geef ze dan een plekje waar ze zich ’s avonds even terug kunnen trekken. Neem eventueel een knuffel, deken of kussen mee waar ze zich vertrouwd bij voelen. Wellicht hebben ze het helemaal niet nodig maar het is toch fijn als er een plekje is waar ze even kunnen ontprikkelen.

Ben je benieuwd hoe kindvriendelijk onze locatie is? Kom dan eens langs op 1 van onze open dagen! 

Kinderen voorbereiden op je bruiloft

Lees ook de andere blogs