Buiten trouwen

Picture of Bertine Olieman
Bertine Olieman

Als je van plan bent om buiten te trouwen, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Hieronder hebben we enkele belangrijke punten op een rijtje gezet, zodat je een onvergetelijke buiten bruiloft kun hebben en heerlijk buiten kunt trouwen.

  • Weersomstandigheden – De weersomstandigheden kunnen de grootste uitdaging zijn bij een buitenbruiloft. Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten en zorg dat je een alternatieve locatie hebt voor het geval dat de weersveranderingen plotseling plaatsvinden. Zorg ook voor voldoende schaduw op een zonnige dag.
 
  • Vergunningen – Controleer of je locatievergunningen nodig hebt voor de plek waar je wilt trouwen en zorg ervoor dat je deze tijdig regelt. Hiermee voorkom je onaangename verrassingen op je bruiloftsdag.
 
  • Toegankelijkheid – Denk na over de toegankelijkheid van de locatie voor al je gasten. Zijn er trappen? Is er een verhard gedeelte of alleen gras? Hoe is het gras als het de hele week geregend heeft? Kan de locatie gemakkelijk bereikt worden met de auto? Hoeveel parkeergelegenheid is er?
  • Muziek en geluid – Houd rekening met de geluidswetgeving. Controleer of er afgesproken tijden zijn waarop de muziek afgenomen moet worden.
 
  • Catering – Zorg dat de catering tijdig geïnformeerd wordt over de locatie en dat alles op tijd aangeleverd kan worden. Er zijn ook speciale cateringsservices die een heel evenement buiten kunnen verzorgen.
 
  • Versieringen – Wees bewust van de decoraties die je kiest en zorg ervoor dat ze bestand zijn tegen de buitenomstandigheden, zoals wind, regen of felle zon.
  • Elektriciteit – Controleer of er genoeg elektriciteit beschikbaar is voor bijvoorbeeld verlichting, geluidsinstallatie of catering apparatuur
 
  • Hulp – Het is fijn om hulp te hebben bij het organiseren en het inrichten van de buitenlocatie. Denk aan familie en vrienden maar misschien is het inhuren van een event planner om het evenement in goede banen te leiden ook een aanrader.
 
  • Door rekening te houden met deze punten, kun je voorkomen dat er op het laatste moment onverwachte problemen opduiken en kun je volop genieten van een prachtige buiten bruiloft. Je kunt uiteraard ook kiezen voor Boerderij De Deel. Daar hebben we aan alle scenario´s gedacht en wordt alles voor je geregeld. Dan heb je dus wel een buiten bruiloft maar geen kopzorgen. 

Buiten trouwen; de voordelen

Naast de praktische overwegingen die je moet maken bij het plannen van een buiten bruiloft, zijn er ook veel voordelen verbonden aan het kiezen van een buitenlocatie voor je huwelijksceremonie en -receptie.

Allereerst biedt een buiten bruiloft prachtige natuurlijke decoraties en achtergronden voor je foto’s en video’s, wat kan leiden tot adembenemende beelden die je nog jarenlang zullen koesteren. Daarnaast creëert een buitenlocatie een ontspannen en informele sfeer, waardoor je gasten zich op hun gemak voelen en meer kunnen genieten van de viering.

Bovendien geeft het feit dat je buiten trouwt je meer vrijheid om de dag naar eigen wens vorm te geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bepaald thema of een specifieke stijl voor de ceremonie en receptie, en deze naadloos integreren met de omringende natuurlijke omgeving.

Kortom, als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt en zorgvuldig plant, kan een buiten bruiloft een onvergetelijke en romantische manier zijn om de start van je huwelijk te vieren.

Lees ook de andere blogs